Volledig scherm
ADO Den Haag werd in 2003 voor eigen publiek kampioen tegen VVV. De wedstrijd zou oorspronkelijk in Venlo worden gespeeld. © Leo Vogelzang bv

In 2003 werd de kampioenswedstrijd omgedraaid

ENSCHEDE - FC Twente wil dolgraag in De Arena spelen, maar Ajax heeft daar geen zin in. In 2003 was er ook een patstelling naar aanleiding van een kampioenswedstrijd in de eerste divisie. Destijds werd het duel zelfs omgedraaid en werd ADO Den Haag kampioen in eigen huis. En dat terwijl het op papier een uitduel speelde.

De burgemeester van Venlo voelde zestien jaar niets voor een Haags feestje in zijn gemeente en verbood het duel in De Koel. Omdat ook uitwijken naar een andere dag geen optie was en er op korte termijn geen nieuwe datum kon worden gevonden, ging het duel naar Den Haag. 

8500 

De helft van de recette, na aftrek van kosten, was voor de Limburgers. Uiteindelijk kwamen 8500 mensen op het duel af, dat door Den Haag werd gewonnen.

De KNVB laat in een reactie weten dat ‘het een zaak is van Ajax en FC Twente’.  FC Twente wordt al de gehele dag overstelpt met aanvragen van supporters en sponsors die naar Amsterdam willen. Ajax blijft echter bij het standpunt dat het duel op het trainingscomplex De Toekomst wordt gespeeld. Daardoor kunnen slechts 185 FC Twente-fans bij de kampioenswedstrijd zijn. Vak-P heeft opgeroepen om vrijdag massaal naar de hoofdstad te reizen om daar een feestje te organiseren. De gemeente Amsterdam heeft nog niet gereageerd.