Volledig scherm
De bekerfinale op het Van Heekplein in Enschede in 2011 © Robin Hilberink - DTCT

Kampioensduel FC Twente toch op grote schermen in Enschede

ENSCHEDE - De kampioenswedstrijd FC Twente - Jong AZ is paasmaandag toch op grote schermen te zien op het Van Heekplein in Enschede. Eerder werd nog afgezien van schermen, omdat de gemeente Enschede en FC Twente niet mee wilden betalen.

Nu vult Jongbloed Fiscaal Juristen het bedrag aan, zodat de schermen alsnog geplaatst kunnen worden. Ook het Ondernemersfonds, Vereniging Horeca Stad Enschede en Enschede Promotie betalen mee.

Randprogramma

Het programma start paasmaandag om 13:00 uur met een muzikaal randprogramma met dj Rob Toonen. Vanaf 14:30 uur is de kampioenswedstrijd te zien, waarna het feest hopelijk kan losbarsten. Mocht FC Twente vrijdag al kampioen worden, dan worden op tweede paasdag geen schermen geplaatst.

FC Twente kan vrijdag al kampioen worden zonder zelf te spelen, als Sparta verliest van Helmond Sport.

‘Geweldig’

Dennis Jongbloed van Jongbloed Fiscaal Juristen: “Dit feestje moet doorgaan zodat alle fans dit met elkaar kunnen vieren. Binnen een jaar terug naar het hoogste niveau is een prestatie van formaat waar we trots op mogen zijn. Het wordt een geweldig feest met 10.000 mensen op het Van Heekplein.”

Marieke ter Brugge van Enschede Promotie: “We vinden het geweldig om te zien dat een ondernemer uit de stad opstaat en de benodigde middelen beschikbaar stelt waardoor het initiatief alsnog mogelijk wordt gemaakt.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.