Volledig scherm
PREMIUM
Blaise N'Kufo: "De betrokkenheid van de regio bij de club vind ik heel bijzonder." © frans nikkels

N'Kufo volgt FC Twente op afstand: ‘Fans verdienen een kampioenschap’

ENSCHEDE - Negen jaar geleden nam Blaise N'Kufo (43) de kampioensschaal in de eredivisie in ontvangst in Breda. Nu volgt hij de verrichtingen van FC Twente in de eerste divisie op 7.778 kilometer van Enschede. Als fan.

“Het gevoel dat je krijgt als je kampioen bent en als aanvoerder de schaal in ontvangst mag nemen, is geweldig. Voor de aanvoerder die nu de kampioensschaal krijgt zal dat ook speciaal blijven. Ik ben er heel trots op dat ik met FC Twente de eerste landstitel ooit heb gewonnen en dat ik die schaal aan de supporters mocht tonen. Dat vergeet ik nooit meer", zegt Blaise N'Kufo, die tussen 2003 en 2010 topscorer aller tijden werd bij FC Twente.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: