Volledig scherm
© eric brinkhorst fotografie

Vriendenkring FC Twente: Niet in de Arena? Dan groot scherm in Grolsch Veste

ENSCHEDE/AMSTERDAM – De grootste supportersvereniging van FC Twente vindt dat de kampioenswedstrijd vrijdag op een groot scherm in de Grolsch Veste getoond moet worden als die niet in Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld kan worden. “FC Twente kan nu iets terugdoen richting de supporters”, zegt voorzitter Lucas Fransen.

Maandagmiddag om 16.00 uur is het overleg tussen gemeente Enschede, Openbaar Ministerie, politie en FC Twente begonnen over de wedstrijd die FC Twente vrijdagavond tegen Jong Ajax. Twente kan dan kampioen worden in de eerste divisie. De wedstrijd is in het stadion De Toekomst van Jong Ajax. Daar is slechts voor 185 supporters uit Twente plaats.

Twente heeft daarom Ajax gevraagd de wedstrijd naar de Arena te verplaatsen. Ajax heeft maandagmiddag laten weten dat niet te willen doen. Supporters van Vak-P willen massaal naar de hoofdstad komen om op een nog onbekende plek een feestje te bouwen. Ze spreken van een TwEntrada en een ‘homeless party’.

Voorzitter Lucas Fransen denkt dat Ajax nog wel van gedachte verandert. De wedstrijd in de Arena laten spelen waar plaats zat is voor elke voetballiefhebber uit het oosten, is volgens hem de beste oplossing om alles zo ordentelijk mogelijk te laten verlopen.

Groot scherm

Mocht dat toch niet doorgaan, dan moet wat de Vriendenkring betreft de wedstrijd op een groot scherm te zien zijn in de Grolsch Veste in Enschede. FC Twente wilde maandagochtend over die mogelijkheid niets zeggen. Fransen zegt al twee weken geleden dit te hebben voorgesteld.

Hij schat de totale kosten voor de organisatie van een feestje in het stadion op 50.000 euro, waarvan 10.000 voor een groot scherm. Als een kaartje vijf euro kost en er wat kan worden gedronken, dan kan Twente volgens hem er ook nog iets mee verdienen. “Maar met veel man naar de arena is het meest logische en perfect. En verstandigst”, aldus Fransen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.