Anneke (55) uit Nijverdal overleed na operatie: ‘Het voelt als kille moord’

videoNIJVERDAL/BATHMEN/VRIEZENVEEN - ‘Het was doodslag’, stelt Gemma Formsma-Kamp. Ruim vier jaar geleden overleed haar moeder Anneke (55) aan complicaties die optraden na een operatie. Het hoofd van de ziekenhuisafdeling repte al over een vergoeding. Maar de verzekeraar van het ziekenhuis erkent vooralsnog geen aansprakelijkheid.

Anneke Kamp leeft niet meer omdat ze het slachtoffer is geworden van een foute diagnose en hooghartigheid binnen ziekenhuis Rijnstate in Arnhem: dat is de stellige overtuiging van haar echtgenoot Bert Kamp (60) uit Nijverdal en dochters Gemma Formsma-Kamp (35) uit Bathmen en Annelies Kamp (30) uit Vriezenveen. En niet alleen die van hen, zeggen ze. 

  1. Johan (76) uit Holten heeft beenmergfibrose en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan (76) uit Holten heeft beenmergfi­bro­se en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Reggestreek