Binnenkijken in de Almelose bajes: ‘Ontsnappen? Dat zou mij nooit lukken’

VideoALMELO - Weet je wat het is met een gevangenis? Je kunt er niet uit. En dat voel je continu, merkten ook de bezoekers van het open huis van penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo. „Dat bewakers alles zien en horen, geeft een beklemmend gevoel.”

Plots galmt er een pingel door de gang. Alsof de ouders van Mart en Noëlle worden opgeroepen om hun kinderen op te halen van de ballenbak. Een geluid dat je niet verwacht in een gevangenis. „Iemand heeft per ongeluk op  de knop gedrukt”,  denkt penitentiaire medewerker Erik Wilmink van De Karelskamp. Als de groep doorloopt, klinkt de pingel weer. Nu niet per ongeluk. „Mind your steps” , klinkt het. Om ons even te laten weten dat we in de gaten worden gehouden.

  1. In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking
    PREMIUM
    COLUMN

    In deze ongekende crisis verdienen autoritei­ten steun van de bevolking

    Natuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.