Mijnie en Hein Vonk uit Giessenburg. Nog een paar nachtjes slapen ze samen op de revalidatieafdeling, dankzij een koppelbed dat eerst op de IC stond bij hoge uitzondering, omdat Hein simpelweg niet kon slapen zonder Mijnie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijnie en Hein Vonk uit Giessenburg. Nog een paar nachtjes slapen ze samen op de revalidatieafdeling, dankzij een koppelbed dat eerst op de IC stond bij hoge uitzondering, omdat Hein simpelweg niet kon slapen zonder Mijnie. © Richard van Hoek

Coronapatiënt Hein (78) kon pas slapen op de IC toen zijn vrouw naast hem sliep: ‘Zonder haar de weg kwijt’

Zes weken lang werd coronapatiënt Hein Vonk uit Giessenburg in coma gehouden op de intensive care van het Beatrixziekenhuis. Toen hij wakker werd, wilde hij maar één ding: zijn vrouw Mijnie ’s nachts naast zich. Dankzij een koppelbed lukte dat. Ook nu hij revalideert, slapen ze samen. ,,Want als mijn vrouw niet hier mag slapen, ga ik naar huis”, zegt hij resoluut vanachter zijn rollator. 

  1. Geen vervolging agenten die appjes verstuurden over ‘pauperallochtonen’ en ‘kutafrikanen’

    Geen vervolging agenten die appjes verstuur­den over ‘pauperal­loch­to­nen’ en ‘kutafrika­nen’

    Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de agenten, naar wie een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van uitlatingen in een WhatsApp-groep, niet vervolgen. De betrokken agenten omschreven de verdachten onder meer als ‘kankervolk, kutafrikanen en pauperallochtonen’ op wie ze willen ‘schieten’. Uit onderzoek door het OM is gebleken dat sommige uitlatingen zeker laakbaar en niet passend zijn voor politiefunctionarissen, maar niet strafbaar, omdat ze in een besloten WhatsApp-groep zijn gedaan.