Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van der Linden vindt het ‘fantastisch’ dat een mini-influencer zoals hij op Twitter zoveel invloed kan hebben. © Privéfoto

Dit is de Nederlander die Trump op de kast jaagde

Maarten van der Linden (50) kan er nog steeds niet bij dat de Amerikaanse president Donald Trump boos reageerde op een tweet van hem. Daarin gaf hij op ludieke wijze commentaar op een foto van het staatshoofd van de Verenigde Staten. ,,Buitengewoon bizar dat hij mijn bericht eruit pikte’’, zegt de Nederlander over de telefoon vanuit Tokio tegen deze site.

Van der Linden zat gisteravond in het vliegtuig naar Japan en kreeg daardoor niet mee dat zijn Trump-tweet wereldwijd werd opgepikt. Hij begreep dan ook niet wat er gebeurde toen hij zijn mobieltje weer inschakelde na de landing in Tokio. ,,Mijn mailbox ontplofte. Het eerste berichtje dat ik zag, was van een vriend die het artikel op jullie site had gelezen. Hij vroeg om een handtekening. “Je bent nu een Bekende Nederlander en zelfs wereldberoemd”, schreef hij gekscherend. Ik had geen idee waarop hij doelde. Pas toen ik het artikel had gelezen begreep ik de honderden berichten’’, zegt de vijftiger terugblikkend.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”