Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Een gescheurde enkelband of angst voor terrorisme: Van der Sar ziet geen verschil

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De keuze voor een trainingskamp in Qatar blijft Ajax achtervolgen. Deze week besloot Sergiño Dest, de voetballer met een Amerikaanse vader, dat hij het land voortijdig wilde verlaten, simpelweg omdat hij zich niet senang voelde vanwege geopolitieke ontwikkelingen.

Deze episode kwam algemeen directeur Edwin van der Sar en kornuiten niet zo goed uit, omdat er al wekenlang aan het moreel kompas van de club wordt getwijfeld. Wat hebben ze te zoeken in een Arabisch Emiraat waar de mensenrechten met voeten worden getreden?

Eerder had de clubleiding, ongetwijfeld na ampel beraad, standvastig aan het verhaal vastgehouden dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben. Dat zijn twee gescheiden zaken.

  1. Johan (76) uit Holten heeft beenmergfibrose en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan (76) uit Holten heeft beenmergfi­bro­se en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’