Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben. © Koen Suyk

Een op tien Twentse basisscholen onder nieuwe norm onderwijsinspectie

ENSCHEDE - De Inspectie van het Onderwijs gaat volgens een nieuwe methode de leerresultaten van basisscholen beoordelen. Zou dat nu al gebeuren, dan haalt ruim een op de tien scholen in Twente en Berkelland de nieuwe norm niet.

Bij de schoolbeoordeling veranderen er vanaf schooljaar 2020-2021 twee belangrijke dingen. Zo wordt er niet meer alleen gekeken naar de resultaten van de eindtoetsen in groep 8. Ook wordt het gemiddelde niveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid gemeten. Dat is het streefniveau dat alle scholieren aan het einde van groep 8 volgens de overheid zouden moeten hebben.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.