Hoe Joppiesaus uit Glanerbrug de wereld veroverde

Joost zoekt het uitDe populariteit van Joppiesaus kent geen grenzen. Hoe een Glanerbrugse uitvinding de big five van de sauswereld binnensloop. „Joppie, dat bekt toch gewoon lekker?”

Op de markt in Enschede weet een oudere man het zeker: „Ik lust alles bij m’n frietje, maar Joppiesaus is het allerlekkerste. Die heeft gewoon speciale smaken. Wist je dat de saus hierachter in Glanerbrug bedacht is? Bie de eerste cafetaria rechts. De naam van die man weet ik niet, maar hij is nu miljonair.”

Quote

Joppiesaus is langzaam de big five binnenge­slo­pen. Met een compleet eigen smaakprofiel.”

Harry Niemeijer, Elite, Neede

Zoals gebruikelijk met sterke marktverhalen kloppen ze deels wel en deels niet. Joppiesaus is echt uitgevonden in Glanerbrug, bij Annie’s Snackbar. En inderdaad: dat is de eerste cafetaria aan de rechterkant van de Gronausestraat. De goudgele saus kun je zonder spot zelfs het belangrijkste exportproduct van Glanerbrug noemen. Ze wordt  tegenwoordig ook geserveerd op Belgische frieten, Duitse Pommes en Spaanse patatas bravas. En Harry Niemeijer, de man die de saus tot een succes maakte, is er ook zeker niet slechter van geworden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.