Volledig scherm
PREMIUM
Plank en side plank 30 seconden per kant Draag je gewicht languit leunend op je onderarmen en tenen. Wissel een gewone plank af met een ‘side plank’, waarbij je op één kant leunt. Probeer de plank vol te houden terwijl je wisselt. Is het in het begin te zwaar, leun dan op je knieën. © Frank Jansen

Met deze tips word je thuis fit zónder sportschool

Mensen met een sterk en gezond lijf, die zonder sportschoolabonnement door het leven gaan: ze bestaan. Die mensen sporten bijvoorbeeld thuis. Met deze tips en oefeningen lukt jou dat ook.

Tip 1: Stel haalbare doelen
Begin met de vraag: wat wil je bereiken? Waarschijnlijk wil je je fitter voelen, gezonder, lekkerder in je vel zitten of meer energie krijgen. Of wil je weer zonder buiten adem te raken de trap op kunnen lopen. Maar fit worden is op zich een vaag doel. Want wanneer ben je fit?

Stel daarom concrete doelen die je tussentijds kunt halen. Zo houd je je voortgang bij en kun je opbouwen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af hoeveel kilo je kwijt wilt raken of hoeveel herhalingen van een oefening je wilt bereiken. Of hoelang je de training wilt volhouden, met minder of kortere rustpauzes.

 1. ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’
  PREMIUM

  ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

  Een papieren zakje met een aanzicht van Delft, een 9 volt-batterij en een opmerkelijke handtekening. Het zijn drie sporen die de afperser achterliet in tien bombrieven. De politie hoopt dat iemand aanslaat op deze opvallende combinatie en hen zo dichter bij de dader brengt. Maar waarom gebruikte de dader juist dit? Deze afperser lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven, zeggen experts.
 2. Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  De vervolging van Syriëgangster Ilham B. uit Gouda moet worden stopgezet als het ministerie van Justitie niet kan aantonen dat het zich inspant om de vrouw terug te halen naar Nederland. Dat stelt de rechtbank Rotterdam vanmiddag. Daarmee zouden B. en tientallen andere Nederlandse jihadisten mogelijk hun straf ontlopen als ze ooit terugkomen naar Nederland, aangezien ze niet twee keer voor hetzelfde feit kunnen worden vervolgd.