Volledig scherm
PREMIUM
© Merlijn Doomernik

Nederlandse wereldster Maite: Een man had een tatoeage van mijn gezicht

InterviewZe is een internationale salsa-ster, maar in Nederland is trompettiste Maite Hontelé (40) nagenoeg onbekend. En dat vindt ze prima. Met een burn-out verhuisde ze van Colombia terug naar Den Haag. Sindsdien is haar trompet niet meer uit de opslag gekomen. ,,Misschien speel ik wel nooit meer.’’

In Colombia veroverde ze de harten van het salsaminnende publiek met haar virtuoze trompetspel. Tel daar haar opvallende lange en blonde verschijning bij op en een ster was geboren: latin-artiest Maite Hontelé. Als 29-jarige vertrok ze vanuit Nederland naar Colombia om haar debuut-ep te promoten en negen jaar later woonde ze er nog. Ze verzamelde er de beste muzikanten om zich heen, speelde met salsalegende Oscar D’León, verkocht de grootste zalen uit, sleepte twee Latin Grammy-nominaties in de wacht en deed tour na tour. Ook werd ze er verliefd, op pianist en producer Juancho Valencia, met wie ze samenwerkte en zich settelde in Medellín. In die stad was Hontelé niet minder dan een beroemdheid - op straat werd ze omringd door fans die met haar op de foto wilden.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”