Volledig scherm
PREMIUM
Michel Mulder. © Henri van der Beek

Openhartig afscheidsinterview met Olympisch schaatskampioen Michel Mulder

Michel Mulder (33) kijkt terug op de week waarin hij afscheid nam. De schaatser vertelt hoe hij zijn olympische plak ooit voor zichzelf verstopte. ,,Hem zien gaf druk.” Hij lacht tijdens het interview, wordt even pinnig en vertelt openhartig over een ontmoeting met lotgenoot Yvonne van Gennip.

Go to the start. Geen starter zegt het natuurlijk, deze schaatstraining op het ijs van Thialf in Heerenveen. Toch hoor je het nog in het hoofd, als Michel Mulder een start van een 500 meter oefent. De Zwollenaar bukt, zijn benen staan in een hoek van 90 graden. Je hoort ‘ready’ en ‘pang’, terwijl niemand schiet. De eerste klappen van Michel Mulder zijn raak, daarna puntert hij met zijn linkerschaats in het ijs. Hij valt nog net niet.

  1. Emile Ratelband: ‘Prins Tsjakka is vrijdag in Zwolle en staat zaterdag op de praalwagen in Sassendonk!’
    PREMIUM

    Emile Ratelband: ‘Prins Tsjakka is vrijdag in Zwolle en staat zaterdag op de praalwagen in Sassendonk!’

    Emile Ratelband (70) meldt zich vrijdag in Zwolle om zijn taken als Prins Tsjakka van De Sassenbonkers te vervullen. Dat meldt de positiviteitsgoeroe aan deze krant. Volgens het Openbaar Ministerie staat het ‘de 70-jarige man die dinsdag in Utrecht na verhoor is heengezonden’ vrij om carnaval te vieren. Ratelbands vriend, horecaondernemer Hendrik Karabagias, is blij dat ‘zijn prins’ naar Sassendonk komt, zoals Zwolle heet tijdens carnaval.