Volledig scherm
PREMIUM
© Dassenwerkgroep Twente

Weesdasjes opgespoord in Twente na tragische dood moederdas: ‘Onvoorstelbaar dat er nog leven in zat’

HAAKSBERGEN - De speur- en vangactie van Dassenwerkgroep Twente kostte zo’n 100 manuren, maar weesdasjes Bultje, Bergje en Knoef zijn veilig. Nadat moederdas omkwam door een aanrijding met een auto, liepen de jongen moederziel alleen en vermagerd rond in het wild.

De dasjes zaten enkele weken geleden te wachten op hun moeder, die de dassenburcht verliet om voedsel te halen. Maar moederdas kwam niet terug. Ze werd een stuk verderop aangereden door een auto, in de omgeving van de Buurserstraat-Haaksbergerweg in Haaksbergen. En vanaf die ochtend, de eerste dag van mei, moesten de jonge dasjes zich alleen redden. 

  1. Werkstraf geëist tegen schuldbewuste Haaksbergenaar (48) die scootmobieler ziekenhuis in reed
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen schuldbe­wus­te Haaksberge­naar (48) die scootmobie­ler ziekenhuis in reed

    ALMELO/HAAKSBERGEN - Herman M. (48) uit Haaksbergen rijdt mei vorig jaar met zijn bestelbus een scootmobieler ondersteboven. Hij lette niet op, want hij had ‘een pittig gesprek’ met zijn puberdochter. De Haaksbergenaar staat donderdag voor de meervoudige strafkamer in Almelo en het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar. „Ik vind het verschrikkelijk en ik voel me zeker verantwoordelijk”, zegt M. tegen de rechters.

Enschede e.o.