Sylvana Simons aan het woord op Universiteit Twente.
Volledig scherm
Sylvana Simons aan het woord op Universiteit Twente. © Annina Romita

De 5 opvallendste uitspraken van Sylvana Simons bij de UT en Tubantia

videoENSCHEDE - Het bezoek van Sylvana Simons aan Twente zit erop. De lijsttrekker van Artikel 1 werd geïnterviewd in de serie Van Torentje naar Torentje van Universiteit Twente en De Twentsche Courant Tubantia. Ze nam geen blad voor de mond.

1. Ouderschapsverlof voor álle ouders

Artikel 1-lijsttrekker Sylvana Simons wil met haar partij 'een nieuw maatschappijbeeld in Nederland brengen'. ,,We pleiten er ontzettend voor dat we toegaan naar een overheid die haar burgers faciliteert om het leven te leiden dat zij graag willen. Daar hoort ook meerouderschap bij. Daarom pleiten wij voor  uitbreiding van het ouderschapsverlof voor álle ouders in het gezin. Want sommige gezinnen hebben drie ouders, of vier, of één."

2. Simons wil armoede aanpakken door gelijke lonen voor man en vrouw

Volgens Sylvana Simons kun je armoede niet bestrijden als je niet kijkt naar loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ze legt in dit fragment uit waarom.

Sidekick Ron Hemmink reageert scherp op de uitspraken over inkomensongelijkheid tussen mannen en vrouwen tijdens het debat. 

3. Sorry voor Denk-standpunt Armeense genocide

Sylvana Simons biedt haar excuses aan de kleinzoon van een slachtoffer van de Armeense genocide aan.

4. Ferry Mingelen en Sylvana Simons hebben iets ander beeld van 'Madame-jeanette'

Sylvana Simons heeft in gesprek met Business Insider gezegd dat een diverse bedrijfscultuur je aantrekkelijker maakt voor klanten. Als de sidekick van Tubantia.nl tijdens het interview op de UT zegt dat het hem niks uitmaakt van wie hij pakweg een kipschnitzel koopt, levert dat een grappig misverstand op tussen Simons en interviewer Ferry Mingelen.

5. Sylvana Simons over 'oprotten naar je eigen land'

Sylvana Simons pleit voor dekolonisatie van het onderwijs. Interviewer Ferry Mingelen kan zich niet veel voorstellen bij dit standpunt van Artikel 1. De politicus houdt vervolgens een gloedvol betoog.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.