Tuhunan Kuzu
Volledig scherm
Tuhunan Kuzu © Carlo ter Ellen DTCT

Kuzu (DENK) zegt komst naar debatreeks Tubantia af

updateENSCHEDE - DENK heeft de komst van politiek leider en lijsttrekker Tunahan Kuzu naar Enschede voor de debatreeks Van Torentje naar Torentje geannuleerd. 

Kuzu zou vrijdag in de Vrijhof van de Universiteit Twente door Ferry Mingelen en hoofdredacteur Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia worden ondervraagd over de plannen van DENK, maar heeft de deelname donderdagmiddag afgezegd. De partij heeft geen reden opgegeven voor het wegblijven van Kuzu.

Wel zegt de partij in een schriftelijke reactie dat de annulering van Kuzu niets te maken heeft met de komst van een Turkse minister elders in Twente.  Vlak na het afzeggen van de DENK-lijsttrekker werd namelijk bekend dat de Turkse minister van Familiezaken vrijdag in Beckum spreekt.

Quote

Het is ontzettend jammer dat DENK niet in gesprek gaat met kiezers uit onze regio

Martha Riemsma

Meerdere afzeggingen
De interviewserie van deze krant en de Universiteit Twente is niet het eerste media-optreden dat door DENK wordt geschrapt. Eerder zegde de partij een afspraak met De Gelderlander  af. Ook werd afgelopen zondag een verslaggeefster van BN De Stem geweerd bij een verkiezingsbijeenkomst. De journaliste werd nog wel in de gelegenheid gesteld kort vragen te stellen in een aparte ruime en werd daarbij gefilmd door DENK tv. 'Wij hebben onze eigen media', motiveerde DENK de gang van zaken rond de verslaggeefster.

Hoofdredacteur Martha Riemsma betreurt de plotselinge afzegging van Kuzu. ,,We hebben een volgeboekte zaal voor Kuzu met 175 belangstellende lezers en studenten. Het is ontzettend jammer dat DENK niet in gesprek gaat met kiezers uit onze regio. Het was een uitgelezen kans inzicht te geven in de partij en de drijfveren van de lijsttrekker. Die kans hebben de stemmers in Twente nu niet."

Update 17.10 uur: Sylvana Simons van Artikel 1 neemt de vrijgekomen plaats van Kuzu in. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.