Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Laatste kans: voorspel verkiezingsuitslag en win uw eigen zetel

De lijsttrekkers hebben gesproken, nu bent u aan zet. Hoe worden woensdag 15 maart de zetels verdeeld in de Tweede Kamer ? De Twentsche Courant Tubantia biedt lezers de gelegenheid een voorspelling te doen voor de uitslag van de verkiezingen.

De deelnemer met de beste prognose wint een eigen ‘zetel’, dat wil zeggen een meubelcheque van 450 euro, beschikbaar gesteld door Seiger Wonen. Deze hoofdprijs wordt medio mei op het Binnenhof in Den Haag uitgereikt door de lijsttrekker, die de zetelverdeling het best wist te voorspellen. Bij de vorige verkiezingen was dat Arie Slob (ChristenUnie).

Hoe werkt het? U vult op onze website in hoeveel zetels de partijen naar uw mening behalen. U bepaalt hoe de 150 zetels worden verdeeld. Elke behaalde zetel levert 1 punt op. Hebt u het definitieve aantal zetels van een partij exact ingevuld, dan levert dat voor iedere juist voorspelde partij 15 bonuspunten op. Voor welke afwijking op de uitslag worden minpunten berekend.

Om bij een eventuele gelijke einduitslag van onze wedstrijd ‘Win uw eigen zetel’ toch een winnaar aan te wijzen, vragen wij u om het juiste opkomstpercentage aan te geven. Bij een gelijke stand wordt gekeken naar dit extra onderdeel. De uitslag wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd, nadat de Kiesraad de definitieve zetelverdeling bekend heeft gemaakt.

Elf van de twaalf lijsttrekkers, die in de afgelopen weken op bezoek waren bij de debatreeks ‘Van Torentje naar Torentje’ op de Universiteit Twente, dingen in een aparte categorie mee naar een speciale prijs. De Twentse krentenwegge gaat aan de neus van Jesse Klaver voorbij. De kopman van GroenLinks weigerde namelijk als enige een voorspelling te geven.

U kunt uw prognose inzenden tot dinsdagavond 14 maart vóór 24.00 uur.

Klik HIER om mee te doen