Volledig scherm
© Annina Romita

Marianne Thieme (PvdD) gaat voor 6 zetels en VVD als winnaar

ENSCHEDE – Zes zetels voor de Partij voor de Dieren en de VVD als winnaar van de verkiezingen. Dat is de prognose die de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren deed op de Universiteit Twente in het laatste debat voor Van Torentje naar Torentje.

Thieme zet in op een verdrievoudiging van de huidige twee zetels die haar partij momenteel in de Tweede Kamer heeft. De VVD ziet ze de grootste worden, met 24 zetels.

Marianne Thieme kreeg de vraag wat ze liever heeft: 1 zetel en een links kabinet, of 6 zetels en een rechts kabinet? “Ik denk niet in rechts en links, ik ga vooral voor progressief. Juist met die ene zetel kunnen we zaken aan de kaart stellen die conservatieve partijen vergeten.”

De volledige prognose van Marianne Thieme (PvdD)

Overig: 1 (FvD)
DENK: 1
Voor Nederland: 0
50Plus: 6
Partij voor de Dieren: 6
SGP: 3
ChristenUnie: 6
GroenLinks: 17
D66: 18
CDA: 18
PVV: 21
SP: 17
PvdA: 12
VVD: 24

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.