Volledig scherm
Sylvana Simons tijdens verkiezingsdebat © Annina Romita

Simons zegt sorry voor Denk-standpunt Armeense genocide

Sylvana Simons biedt tijdens het debat op UT haar excuses aan de kleinzoon van een slachtoffer van de Armeense genocide. De partijleider van Artikel 1 laat dit tijdens de debatreeks Van Torentje naar Torentje weten naar aanleiding van de vraag van de kleinzoon. 

Een vraag over Sylvana's verleden bij DENK, waar de kwestie rond de Armeense genocide niet wordt erkend: "Ik ben een kleinzoon van een slaaf uit de periode van de Armeense genocide. Bent u hier in Twente bereid om tegen duizenden Assyriërs uit deze regio uw excuus aan te bieden voor uw periode bij DENK?"

"Ja, dat ben ik bereid. Maar waar ik sorry voor zeg, is iets anders", reageert Sylvana. "Ik heb in de DENK-periode gezegd dat er internationaal consensus moet komen over de Armeense genocide. Dat begint bij de overheid. Het misverstand is ontstaan over de vragen van de heer Kuzu en Oztürk over dit onderwerp. Ik heb me daar niet over uitgesproken, maar de media heeft er van gemaakt dat ik geen mening over de genocide heb. Ik zeg oprecht sorry dat ik mij heb geschaard achter de mening die de partij DENK daar toen over heeft ingenomen."

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.