Sylvana Simons
Volledig scherm
Sylvana Simons © NPO

Sylvana Simons vervangt Kuzu als gast bij ‘Torentje naar Torentje’

ENSCHEDE – Sylvana Simons is vrijdag 10 maart in Enschede de hoofdgast in de serie ‘Van Torentje naar Torentje’. Simons is lijsttrekker van de door haar opgerichte partij Artikel 1. 

Ze neemt de plaats in van Tunahan Kuzu, die zich vandaag zonder opgave van reden afmeldde voor de debatreeks van De Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente.

‘We nemen de uitnodiging graag aan’, reageert woordvoerder Ian van der Kooye van Artikel 1. De nieuwe partij heeft bestrijding van discriminatie hoog in het vaandel staat. Sylvana Simons maakte aanvankelijk deel uit van de beweging Denk en stond hoog op de kandidatenlijst. In december maakte ze bekend Denk te verlaten. Simons werkte eerder als tv-presentator, fotomodel en vj.

175 deelnemers
Voor de bijeenkomst van vrijdag hadden zich al meer dan 175 belangstellende lezers en studenten aangemeld. Zij worden geïnformeerd over de plotselinge afzegging van Kuzu en krijgen de mogelijkheid om morgen de bijeenkomst met Simons bij te wonen. Ferry Mingelen en Martha Riemsma interviewen de lijsttrekker.

12.00
Het programma ‘Van Torentje naar Torentje’ begint om 11.30 uur. Presentator Ferry Mingelen verzorgt een mini-masterclass. Het interview met Simons begint om 12.00 uur. Mingelen en hoofdredacteur Martha Riemsma van Tubantia zijn de gespreksleiders. Het programma is te volgen via een livestream op www.tubantia.nl en via het themakanaal NPO Politiek.