Volledig scherm
De plaats delict in Enschede © Emiel Muijderman

Arrestaties rond moorden in Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft dinsdag twee mannen gearresteerd in het onderzoek naar de viervoudige moord in Enschede. Een 26-jarige Enschedeër zit nog vast, de tweede is alweer vrijgelaten en heeft er niets mee te maken.

De mannen werden dinsdagavond aangehouden in de omgeving van Dordrecht. Over de identiteit van de mannen is nog niet veel bekend, net als over de rol die de 26-jarige Enschedeër mogelijk speelde rond de moorden aan de Van Leeuwenhoekstraat. 

Vrijdag wordt besloten of hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Daar kan worden besloten of de man nog langer in hechtenis moet blijven zitten. De tweede verdachte is alweer vrijgelaten omdat bleek dat hij niets met de viervoudige moord te maken had.

Opmerkelijk

De arrestaties zijn opmerkelijk, omdat de politie woensdagmiddag zowel tijdens een persconferentie als op latere vragen van deze krant met geen woord repte over eventuele aanhoudingen of verdenkingen.

Ook over een eventueel signalement, vluchtauto of motieven werd nog niets gezegd. Het vroege stadium van dat onderzoek zou dat nog niet toelaten.

Overdag vermoord

Woensdag maakte de politie wel bekend dat de vier mannen die dood werden gevonden dinsdagmiddag zijn doodgeschoten in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in de wijk Velve-Lindenhof.

Het gaat naast Hengeloër Akfidan om Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo  en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. Klaassen lijkt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn geweest, onthulde deze krant donderdag.

Lees alles over de Enschedese liquidatiezaak in ons speciale dossier en bekijk hieronder de video waarin de gebeurtenissen worden samengevat:

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.