Volledig scherm
De plaats delict. © Emiel Muijderman

Doodgeschoten Arnhemse verkoper was toevallig op plek liquidatie Enschede

ENSCHEDE/ARNHEM - De 62-jarige Arnhemmer die in Enschede is doodgeschoten, is Max Klaassen. Hij dreef vanuit Huissen een klein bedrijfje in kunstmest en plantenvoeding. 

De politie gaat er vanuit dat Klaassen een onschuldig slachtoffer is van de liquidaties, waarbij drie mannen uit Twente om het leven kwamen.

Klaassen was toevallig in Enschede aanwezig. Hij bezocht eerst als vertegenwoordiger een aantal klanten in Deventer om vervolgens door te rijden naar Enschede. Rond half een had hij voor het laatst contact met zijn compagnon. Het gaat om een normaal bedrijfje dat geen banden had met de criminele wiethandel.

Lees alles over de Enschedese liquidatiezaak in ons speciale dossier en bekijk hieronder de video waarin de gebeurtenissen worden samengevat:

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.