Honderden mensen bij stille tocht voor vermoorde Maijkel Akfidan in Hengelo

VideoHENGELO - In Hengelo is dinsdagavond de stille tocht gehouden voor de vermoorde Maijkel Akfidan. De 27-jarige Hengeloër was één van de vier mannen die vorige week in Enschede werd vermoord. Hij zou deze dinsdag 28 jaar worden. Er zijn een paar honderd mensen aanwezig bij de tocht. Maijkel's familie loopt voorop.

De stoet is rond 19.00 uur vertrokken vanaf het Marktplein naar restaurant Caballeros aan de Marktstraat en gaat van daar naar de Syrisch-Orthodoxe Maria-Kerk aan de Sportlaan Driene. De politie zal de stille tocht dinsdagavond begeleiden.

‘Niemand die jou niet mocht’

‘Een stille tocht, omdat er niemand was die jou niet mocht’, luidt de brede boodschap van vrienden, familieleden en collega-ondernemers op één van de spandoeken die tijdens de stille tocht door een familielid gedragen wordt. “Een ieder die zich om welke reden dan ook geroepen voelt, is dan ook van harte welkom om deel te nemen aan deze vredelievende mars”, schreef de familie eerder. Enkele honderden mensen hebben aan die oproep gehoor gegeven.

In de uitzending van misdaadprogramma Opsporing Verzocht wordt aanstaande dinsdag aandacht besteed aan de viervoudige moord.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
Het spandoek voor Maijkel Akfidan bij de stille tocht. © Tubantia
Volledig scherm
Fakkels bij Caballeros, het restaurant waarvan Akfidan eigenaar was. Bij de zaak is een minuut stilte gehouden. © Tubantia
Volledig scherm
© Tubantia
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.