Volledig scherm
ENSCHEDE - Plaats delict viervoudige moord aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede © Emiel Muijderman

Lichamen schietpartij Enschede naar Forensisch Instituut

ENSCHEDE - De lichamen van de vier slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Enschede zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daar wordt autopsie verricht om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze toedracht van de schietpartij.

Het onderzoek zal 1 tot 4 dagen duren. Daarna worden de lichamen naar verwachting vrijgegeven voor begrafenis of crematie, zo hebben de nabestaanden te horen gekregen. Volgens de Twentse politie is het standaard procedure in dergelijke gevallen dat de lichamen in Den Haag worden onderzocht.

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.