Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede waar de vier doden werden aangetroffen © ANP

‘Max heeft nog nooit een kruimeltje wiet gezien’

ENSCHEDE/ARNHEM - Max Klaassen uit Arnhem is één van de vier slachtoffers van de liquidatie in Enschede. De vertegenwoordiger in ‘plantenmest’ was op de verkeerde tijd, op de verkeerde plek. „Het was echt puur toeval dat hij daar was.”

Het was dinsdagavond half acht toen Sonja, de vrouw van Max belde. ‘Fred’, vroeg ze paniekerig, ‘Max is nog niet thuis. Dat is niets voor hem. Ik ga de politie bellen.’ Aan tafel in zijn woning in Arnhem staart Fred Driessen deze donderdagavond somber voor zich uit. „Het is ongelooflijk wat Max is overkomen. Ik kan het niet bevatten. Het was echt puur toeval dat hij daar was.”

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.