Volledig scherm
Tuan Nguyen, Mijkel Akfidan, Artur Sargsyan en Max Klaassen. © Politie

Politie in Opsporing Verzocht: ‘Stop speculeren over Enschedese moord’

ENSCHEDE - De politie hoopt dat er een einde komt aan speculaties over de toedracht van de viervoudige moord vorige week in Enschede. Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff heeft dat dinsdagavond gezegd in het programma Opsporing Verzocht.

Volgens Westerhoff kunnen speculaties over de moord en de mogelijke relatie met andere geweldsincidenten in Enschede ertoe leiden dat er nog meer slachtoffers vallen.

In het televisieprogramma gaf de politie aan meer te willen weten over de precieze relatie tussen de vier slachtoffers en de reden van hun aanwezigheid in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Ook is het onderzoeksteam op zoek naar informatie over een mogelijke reis van de twee Hengelose slachtoffers Maijkel Akfidan en Artur Sargsyan naar Amsterdam op de ochtend van de schietpartij. Akfidan en de uit Arnhem afkomstige Max Klaassen werden bij elkaar gevonden, op een andere plek als de andere twee slachtoffers Nguyen en Sargsyan.

Stille tocht

In Opsporing Verzocht waren beelden te zien de stille tocht voor Akfidan dinsdagavond in Hengelo. Een politieteam van tachtig rechercheurs doet onderzoek naar de moord. Eerder deze week liet de politie de 26-jarige Enschedeër vrij die in de uren na de moord in Dordrecht werd aangehouden. Een tweede man die tegelijkertijd werd gearresteerd, werd vorige week al vrijgelaten.

In de uitzending werd later gemeld dat er gedurende de avond ‘meerdere tips’ zijn binnengekomen.

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.