Volledig scherm
Plaats delict viervoudige moord aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. © Emiel Muijderman

Politie rondt onderzoek op plaats delict schietpartij Enschede af en bekijkt 15 tips

ENSCHEDE - De politie heeft zowel het forensische als het tactische onderzoek naar sporen aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede afgerond. In het pand werden vorige week dinsdag vier mannen doodgeschoten. Het onderzoek in het pand, dat als ‘plaats delict’ is aangemerkt, heeft elf dagen in beslag genomen.

Na de vondst van de vier dode mannen is de politie onmiddellijk een onderzoek gestart. Naast het onderzoek in het pand hebben diverse getuigen en omwonenden gesproken met rechercheurs van het Team Grootschalig onderzoek. Afgelopen dinsdag, in de uitzending van Opsporing Verzocht werd een oproep gedaan aan getuigen die mogelijk meer weten van dit misdrijf. De uitzending leverde 15 tips op die nader onderzocht worden.

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.