Viervoudige moord: Enschedeër (26) niet langer verdachte

ENSCHEDE - De 26-jarige Enschedeër die verdacht werd van betrokkenheid bij de viervoudige moord van vorige week in Enschede is weer vrijgelaten. Dat laat de politie maandag weten. Hij is ook niet langer verdachte.

De man werd enkele uren na de moord aangehouden in de buurt van Dordrecht. Wat hij daar deed, of waarom justitie dacht dat hij mogelijk bij de moorden betrokken was, is niet bekend. 

Onschuldig

De Enschedeër is sinds zijn aanhouding uitvoerig gehoord door de politie, maar inmiddels is duidelijk dat hij niets met de zaak te maken heeft. Bronnen rond het onderzoek meldden eerder al aan deze krant dat de man in ieder geval niet de schutter zou zijn.

Een tweede man, die tegelijkertijd bij Dordrecht werd gearresteerd, werd eerder al vrijgelaten. Al snel na zijn arrestatie bleek dat hij niets met de moorden aan de Van Leeuwenhoekstraat te maken had.

Opsporing Verzocht

Dinsdagmiddag werden er in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat vier mannen doodgeschoten. Vermoedelijk waren meerdere van deze moorden niet gepland, maar gaat het om mannen die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren.

Het onderzoek naar de toedracht van de moorden is nog in volle gang. De politie roept getuigen, of mensen die meer over de zaak weten, nog steeds op zich te melden. Mede daarom wordt dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht ook aandacht besteed aan de moorden.

Volledig scherm
Aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede werden vier mannen doodgeschoten. © ANP
  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.