Volledig scherm
Voorbeeldfoto Military Boekelo © ERIC BRINKHORST

'Paardenhulp' voor gehandicapten via Stichting Parapaard

AUDIOBOEKELO - Het is bewezen dat paardrijden of contact met paarden kan helpen als therapie voor gehandicapten. En dus probeert José Letch namens stichting Parapaard geld en vrijwilligers te werven op de Military. Het geld gaat naar maneges en instellingen die iets met paardensport willen doen. 

,,We kunnen helpen met bijvoorbeeld speciale zitjes voor op het paard. Of een bed in een huifkar.” Volgens Letch helpt contact met de paarden goed tegen onder andere spasmes. ,,Daarnaast geeft het zelfvertrouwen.” Parapaard is voor zowel kinderen als volwassen en voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. ,,We gunnen het iedereen om met paardensport bezig te gaan.”

1Twente sprak met José Letch over de stichting Parapaard. Beluister dat item hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  1. Namibische paralympiërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo
    Play
    Video

    Namibische paralym­piërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo

    ENSCHEDE - Twee paralympische sporters, afkomstig uit een sloppenwijk in Namibië, trainen deze week bij atletiekvereniging AC Tion in Enschede. Dat hebben ze te danken aan Elisa Ostet van de Sport on the Move Foundation. Zij bezocht de atleten in hun thuisland en oordeelde dat daar de leefomstandigheden niet goed genoeg zijn. "De Olympische medaille hing gewoon aan het plafond van een golfplaten huisje."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.