Volledig scherm
© ANP XTRA

Geld voor arme kinderen in Enschede terug in spaarpot: PvdA wil opheldering

ENSCHEDE - De PvdA-fractie wil van het college weten of niet-bestede subsidies voor kinderarmoede in Enschede kunnen worden doorgeschoven naar het volgende jaar.

Het kindpakket, de verzameling regelingen voor kinderen die in armoede opgroeien, is halverwege 2017 uitgebreid. Dat kon dankzij een extra bijdrage van het rijk van 1,17 miljoen euro per jaar. Dat bedrag was bedoeld als aanvulling op het bestaande gemeentelijke beleid, maar Enschede besloot ongeveer de helft (5 ton) van haar eigen bijdrage in te zetten om gaten in de begroting te dichten. Nu blijkt dat Stichting Leergeld in 2017 door tijdgebrek 230.000 euro niet kon besteden aan het kindpakket. De gemeente Enschede heeft dat bedrag teruggevorderd.

Oormerken

In aanloop naar de verkiezingen vorig jaar pleitte de PvdA ervoor om armoedegelden te oormerken voor armoede. Nu er geld voor kinderarmoede door de gemeente wordt teruggevorderd, vraagt de fractie opheldering aan het college. De sociaaldemocraten willen weten of over 2018 een zelfde situatie dreigt te ontstaan en of het college bereid is om armoedegelden die aan het einde van het boekjaar over zijn te reserveren, zodat in een later stadium een inhaalslag gemaakt kan worden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.