Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Opbrengst van bijzondere bingo bij Fellini gaat naar Stop Armoede 053

ENSCHEDE - Voor de één een gezellige feestmaand, voor de ander extra creatief zijn met een minimaal budget. Met de Goede Doelen Bingo zet Fellini mensen die leven onder de armoedegrens, met name kinderen, eens goed in het zonnetje.

Twee Playstations, gratis toegangskaartjes voor een wedstrijd van FC Twente of voor een concert van Miss Montreal... Het is zomaar een greep uit het prijzenpakket, ter waarde van 2000 euro. En dan de hoofdprijs: 1 minuut gratis winkelen bij de Jumbo in de binnenstad.

Gisteravond was een waar prijzenfestijn voor deelnemers aan de Goede Doelen Bingo die Fellini organiseerde. Tal van Enschedese ondernemers stelden belangeloos prijzen ter beschikking voor de bingoavond. De opbrengst van de avond gaat in zijn geheel naar de stichting Stop Armoede 053.

“Want wij willen dat er een einde komt aan armoede in Enschede, met name voor de kinderen die hier dagelijks mee te maken hebben”, aldus Angela van der Kris, floormanager bij Fellini. “Zeker in deze tijd van het jaar, voor veel mensen een feestelijke periode die in het teken staat van warmte en gezelligheid. Maar voor sommige gezinnen of alleenstaande ouders betekent deze maand niets anders dan extra creatief omgaan met hun budget. Dan kan zelfs een boterham mee naar school al niet uit. Daar wilden René en ik iets aan doen.”

Draai aan bingo

René Bosch is eigenaar van Fellini en draaide samen met Angela aan het rad. “We geven letterlijk een bijzondere draai aan de bingo. Dat zich van tevoren al 120 mensen hadden opgegeven is natuurlijk helemaal fantastisch.”

Na het succes van gisteravond is het voor Fellini overigens nog niet afgelopen. “Komende maandagavond hebben we een speciale actie op touw gezet voor kinderen van wie de ouders leven onder de armoedegrens. Alle kinderen voor wie dit geldt zijn maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur welkom voor een kerstfeest bij Fellini.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.