60 centimeter is het, meer niet. 15,4 meter tegenover 16 meter. Echt, dat is alles. Een paar uur extra graafwerk, een paar vierkante meter extra tegels, en 166.000 euro extra budget.
Volledig scherm
PREMIUM
60 centimeter is het, meer niet. 15,4 meter tegenover 16 meter. Echt, dat is alles. Een paar uur extra graafwerk, een paar vierkante meter extra tegels, en 166.000 euro extra budget. © RIKKERT HARINK

60 centimeter extra kan voorkomen dat Almelo ‘de stad van nét niet’ wordt

columnALMELO - 60 centimeter is het, meer niet. 15,4 meter tegenover 16 meter. Echt, dat is alles. Een paar uur extra graafwerk, een paar vierkante meter extra tegels, en 166.000 euro extra budget. Om te voorkomen dat Almelo voorlopig als ‘de stad van nét niet’ wordt aangemerkt.

  1. Vroeger had je geen discussie over de situatie van arbeidsmigranten in Almelo, toen noemden we ze gastarbeiders
    PREMIUM
    Column

    Vroeger had je geen discussie over de situatie van arbeidsmi­gran­ten in Almelo, toen noemden we ze gastarbei­ders

    ALMELO - Arbeidsmigratie. Het fenomeen is van alle tijden. Ook Almelo heeft een reputatie opgebouwd als het ‘beloofde land’ voor duizenden werkzoekenden van buiten de grenzen. Spaanse en Italiaanse arbeiders kwamen hier eind jaren 50 al werken in de textiel. Later meldde ook Turks en Marokkaans personeel zich bij de poorten van de weverijen en naaiateliers.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.