Een demonstratie tegen de FIFA en de werkomstandigheden van arbeiders bij de bouw van stadions in Qatar bij het Hallenstadion waar het FIFA congres wordt gehouden.
Volledig scherm
Een demonstratie tegen de FIFA en de werkomstandigheden van arbeiders bij de bouw van stadions in Qatar bij het Hallenstadion waar het FIFA congres wordt gehouden. © ANP

‘6500 slachtoffers bij een bouwproject, dat vind ik wel verwonderlijk’

LEZERS SCHRIJVENJohan Bieleman uit Goor stelde vorige week zaterdag vraagtekens bij de ophef rond Qatar. De vele doden als gevolg van werkzaamheden aan de voetbalstadions en infrastructuur voor het wereldkampioenschap voetbal waren volgens de briefschrijver verklaarbaar. Twee lezers delen zijn visie bepaald niet. Verder lezers over rommel op het Hulsbeek en zonnepanelen in de weilanden. 

 1. ‘De nieuwe directeur kan wel een spoedcursus FC Twente gebruiken’
  PREMIUM
  De Bankzitter

  ‘De nieuwe directeur kan wel een spoedcur­sus FC Twente gebruiken’

  Als een trainer de grens overtrekt, is het een goed gebruik bij de nonnen in Vught langs te gaan voor een taalcursus. Een nieuwe trainer van AC Milan komt toch net wat anders binnen als hij tijdens een partijtje ‘sparare al bersaglio’ roept in plaats van ‘skiet’n’. Ik neem aan dat de nieuwe directeur van FC Twente zich de komende tijd elke dag even opsluit in het museum van de club, zodat hij iets kan opsnuiven wat supporters onder hun huid hebben zitten. Een spoedcursusje FC Twente.
 2. Maria fascineert en inspireert
  PREMIUM
  Column

  Maria fascineert en inspireert

  Maria is een fascinerende vrouw. Ze is op de eerste plaats het symbool voor vruchtbaarheid, vrouwelijkheid en schoonheid. En ze belichaamt niet alleen de liefde en de bescherming, maar ook de droefenis, het verdriet en de troost voor een mens. Veel kunstenaars, beeldhouwers, musici en theologen hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door de bijbelse figuur van Maria. En dat zijn niet de de minsten: Rubens, Pieter de Grebber, Rembrandt, Jan Toorop, Bill Viola, Jan Fabre en Maria Roosen hebben zich allemaal door haar laten raken.
 1. Judotraining tussen de auto's onderin de parkeergarage in Enschede
  Play

  Judotrai­ning tussen de auto's onderin de parkeerga­ra­ge in Enschede

 2. Op bedevaartstocht naar Barchem voor heilige Sint Corona
  Play

  Op bedevaarts­tocht naar Barchem voor heilige Sint Corona