Volledig scherm
PREMIUM
Linda Hilberink. © RIKKERT HARINK

Aandacht

ColumnHet is deze raadsperiode een gigathema geworden: de verkiezing van de vicevoorzitter. Die functie is normaal niet een opvallende. De vicevoorzitter zit de raad voor als de burgemeester dat niet doet. Wie was de vorige raadsperiode vicevoorzitter? Als ik met die vraag de straat opga, krijg ik waarschijnlijk  het antwoord niet. Dat is jammer, want de toenmalige vicevoorzitter Arjen Maathuis is niet vies van een beetje aandacht. 

Hoe anders is dat nu. Al direct na de vorming van de huidige coalitie bleek de verkiezing van het bijna-opperhoofd van de raad een hele heisa te worden. De coalitie had namelijk een aantal afspraakjes gemaakt, waaronder: VVD-wethouder Maathuis wordt locoburgemeester en CDA’er Marcel Zielman vicevoorzitter van de raad. Omdat daarvoor de regels moesten veranderen omdat Zielman ook fractievoorzitter was, leverde dat een bak aan discussie op. Lang verhaal kort: Zielman werd het. Helaas zat hij kort daarna overspannen thuis en wilde hij geen vicevoorzitter meer zijn, omdat hij te veel hooi op zijn vork had genomen. 

  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?

Almelo e.o.