Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Bloot

COLUMNEn, heeft u het gedaan? Bye bye Facebook? Zelf heb ik vooralsnog alleen de Facebook-app van mijn mobiele telefoon gewist. Een halfslachtige oplossing, zoals ik ooit ook alleen nog op feestjes rookte. 

Ik voel me, zoals veel mensen, dubbel over Facebook. Natuurlijk weet ik dat mijn persoonlijke data worden uitgebuit door het technologieconcern. Maar ik houd van de inkijkjes in de levens van mensen die ik nooit meer zie. Een verre nicht met een nieuwe baan, de opgroeiende kinderen van een oud-klasgenoot of een ex-collega die toch nog getrouwd is. Leuk!

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie