Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen

De staatssecretaris kwam ‘helemaal’ naar Enschede

ColumnLee Towers zong vorige week een ode aan Robin van Persie, de elegante spits die met voetballen is gestopt. Met als refrein de beroemde regel uit Rotterdam: 'Er is maar één woord: Feyenoord.’ Woensdagmiddag bleek in de Grote Kerk dat er voor Enschede, en bij uitbreiding Twente, ook één woord is en dat is 'helemaal'.

De Atlas voor Nederlandse Gemeenten werd daar gepresenteerd. Met dit keer als thema 'Groei en Krimp'. Als afrondende spreker was Raymond Knops uitgenodigd, staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat laatste wil zeggen dat hij de Antillen in zijn portefeuille heeft. Wat iemand op de gedachte zou kunnen brengen dat hij mogelijk ook Twente als een overzees gebiedsdeel beschouwt, maar niets bleek minder waar.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.