Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Louwes (links) en Dick Janssen © Lars Smook en Carlo ter Ellen

De Top 2000: een voorspelbare lijst of een fenomeen?

Voor veel muziekliefhebbers geldt de Top 2000 als het lijstje der lijstjes. En muziekliefhebbers, dat zijn Wilco Louwes en zijn collega Dick Janssen. Dus zullen ze in de laatste week van het jaar bij tijd en wijle weer aan de radio gekluisterd zijn. Al hebben ze daar dan wel zo hun eigen gedachten bij.

WILCO LOUWES: TRADITIE

Volledig scherm
Wilco Louwes © Lars Smook

Nu het einde van het jaar nadert, weet je dat ze weer gaan komen: de onvermijdelijke lijstjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het verschijnt de komende weken wel ergens, vervat in een ‘top zoveel’. De 25 grappigste televisiemomenten van 2018, de 10 meest indrukwekkende sportprestaties... en de Top 2000.

De Top 2000. Van alle Nederlandse tradities kunnen we bij deze aan het begin van het jaar nog wel met enige zekerheid zeggen hoe die er bovenaan uit gaat zien. Namelijk met Bohemian Rhapsody van Queen op nummer één. Zonde. Niet omdat Queen zo’n vervelende band is, integendeel, maar de magie van de jaarlijkse ‘lijst der lijsten’ is wel een beetje verdwenen.

  1. ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’
    PREMIUM
    Volgens Fardau

    ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppe­len’

    Werknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?

Opinie