Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Louwes (links) en Dick Janssen © Lars Smook en Carlo ter Ellen

De Top 2000: een voorspelbare lijst of een fenomeen?

Voor veel muziekliefhebbers geldt de Top 2000 als het lijstje der lijstjes. En muziekliefhebbers, dat zijn Wilco Louwes en zijn collega Dick Janssen. Dus zullen ze in de laatste week van het jaar bij tijd en wijle weer aan de radio gekluisterd zijn. Al hebben ze daar dan wel zo hun eigen gedachten bij.

WILCO LOUWES: TRADITIE

Volledig scherm
Wilco Louwes © Lars Smook

Nu het einde van het jaar nadert, weet je dat ze weer gaan komen: de onvermijdelijke lijstjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het verschijnt de komende weken wel ergens, vervat in een ‘top zoveel’. De 25 grappigste televisiemomenten van 2018, de 10 meest indrukwekkende sportprestaties... en de Top 2000.

De Top 2000. Van alle Nederlandse tradities kunnen we bij deze aan het begin van het jaar nog wel met enige zekerheid zeggen hoe die er bovenaan uit gaat zien. Namelijk met Bohemian Rhapsody van Queen op nummer één. Zonde. Niet omdat Queen zo’n vervelende band is, integendeel, maar de magie van de jaarlijkse ‘lijst der lijsten’ is wel een beetje verdwenen.

  1. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
    PREMIUM
    column

    Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

    De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.

Opinie