Ook aan het Zwolsekanaal zitten inmiddels scheuren in meerdere woningen. Op deze foto in de woning van Erik Veltmeijer, tevens lokaal PVV-voorman.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook aan het Zwolsekanaal zitten inmiddels scheuren in meerdere woningen. Op deze foto in de woning van Erik Veltmeijer, tevens lokaal PVV-voorman. © Carlo ter Ellen DTCT

Een tweede Twents kanaaldrama ligt op de loer, maar kan simpel voorkomen worden

ColumnALMELO - „De enige oorzaak kan het kanaal zijn.” Een uitspraak van deze week in Tubantia, uit de mond van hoogleraar Stefan van Baars. Hij schreef de afgelopen jaren al meerdere vernietigende rapporten over het Kanaaldrama dat zich voltrekt langs kanaal Almelo – De Haandrik en heeft het in deze uitspraak opnieuw over schades aan huizen, met verzakkingen en scheuren in de muren.

 1. Onrust langs kanaal laait op na visie aannemer: ‘Huizen staan op zand, niet op veen’
  PREMIUM

  Onrust langs kanaal laait op na visie aannemer: ‘Huizen staan op zand, niet op veen’

  VROOMSHOOP/DAARLERVEEN - Ze zijn boos en verbolgen. De visie van aannemer Arjan de Boer uit Westerhaar op de schadegevallen langs Kanaal Almelo-De Haandrik zorgt voor onrust onder bewoners van het kanaal. Volgens De Boer ligt het gros van de schades aan slechte funderingen en niet aan het lekke kanaal. Maar Kant nog Wal en hoogleraar Stefan van Baars zijn verbaasd en blijven stellig: de problemen liggen wel aan het kanaal.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge
  Play

  Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge

 2. Enschedese moslims protesteren tegen geweld Israël
  Play

  Enschedese moslims proteste­ren tegen geweld Israël

Almelo e.o.