Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Een uiterst beleefde atheïst

COLUMNIk kreeg een uitnodiging om mee te doen aan het programma Adieu God, van de Evangelische Omroep. 

Eindelijk zou ik dan oog in oog aan tafel zitten met mijn jeugdheld Thijs van den Brink, de eeuwig jonge televisiegod! (Die natuurlijk helemaal mijn jeugdheld niet is, dat is Frank Zappa. Maar ik dacht: laat ik me maar een beetje positief opstellen, je weet nooit waar het goed voor is.) Het heeft allemaal niet geholpen. Gisteren kreeg ik het verschrikkelijke bericht dat het helaas niet door kan gaan.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie