Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Elektrisch vliegen

ColumnElektrisch vliegen dus. Sommigen dingen moet je niet willen proberen. Londen schijn je nog te kunnen halen met zo’n accu. Oslo lukt ook. Dat vind ik voorlopig weinig hoopgevend. Als ik in een vliegtuig stap, moet ie ongekende mogelijkheden hebben met louter glimlachende stewardessen. Anders stap ik niet in. 

Een vliegtuig met vertraging vind ik al fataal. Zeven keer heb ik gevlogen in mijn leven en ik blijf het een tamelijk suïcidale onderneming vinden. Het zijn de zeldzame momenten dat ik hardop in het openbaar bid. ‘Oh Heer, stort ons niet neer.’ Niets aan mij is vogel. Volledig ingesloten, hangend boven wolken, stel ik mijzelf altijd de vraag: ‘Waarom moet dit normaal zijn? Wie heeft dit verzonnen? Waarom schreeuwt hier niemand, behalve die ene baby die wel voelt dat het zich in een uiterst onnatuurlijk situatie bevindt? 

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.