Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Elektrisch vliegen

ColumnElektrisch vliegen dus. Sommigen dingen moet je niet willen proberen. Londen schijn je nog te kunnen halen met zo’n accu. Oslo lukt ook. Dat vind ik voorlopig weinig hoopgevend. Als ik in een vliegtuig stap, moet ie ongekende mogelijkheden hebben met louter glimlachende stewardessen. Anders stap ik niet in. 

Een vliegtuig met vertraging vind ik al fataal. Zeven keer heb ik gevlogen in mijn leven en ik blijf het een tamelijk suïcidale onderneming vinden. Het zijn de zeldzame momenten dat ik hardop in het openbaar bid. ‘Oh Heer, stort ons niet neer.’ Niets aan mij is vogel. Volledig ingesloten, hangend boven wolken, stel ik mijzelf altijd de vraag: ‘Waarom moet dit normaal zijn? Wie heeft dit verzonnen? Waarom schreeuwt hier niemand, behalve die ene baby die wel voelt dat het zich in een uiterst onnatuurlijk situatie bevindt? 

  1. Grenspost
    PREMIUM
    COLUMN

    Grenspost

    Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.