Volledig scherm
PREMIUM
Lilian ten Donkelaar (links) en Kelly Adams © Carlo ter Ellen

Het openbaar vervoer is het spoor bijster

Het debatMobiliteit heeft zijn prijs. Maar 's lands openbaar vervoer maakt het wel heel bont. Reizen per trein bijvoorbeeld: het wordt haast onbetaalbaar, stelt Kelly Adams vast. Collega Lilian ten Donkelaar deelt haar mening, maar probeert met een opvallend - gratis - advies de vervoerders weer op het goede spoor te zetten.

KELLY ADAMS: AUTO

Volledig scherm
Kelly Adams © Carlo ter Ellen

Het openbaar vervoer in Nederland is het duurste van Europa, bleek vorige week uit onderzoek. Dat verbaast me niets. In de week voor kerst moest ik de ene dag naar Den Haag en twee dagen later naar Amsterdam. Kostte mij (of nou ja mijn werkgever) bijna 100 euro aan treinkaartjes.

Het is best relaxt, die trein. Mits hij op tijd rijdt en je een zitplek hebt. Maar als dat zo is, is het een fijne manier van reizen. Heen en terug naar Den Haag duurt lang genoeg om een boek uit te lezen. Of om half slaperig naar buiten te turen en met wat leedvermaak de auto’s in de file te zien staan. Waar ik zeer waarschijnlijk tussen had gestaan als ik niet op het laatste moment had besloten toch de trein te pakken.

Werken in de trein, ook dat gaat perfect. Met wifi en een stopcontact, waardoor ik het artikel over de rechtszaak waarvoor ik in Amsterdam was klaar had toen ik ruim twee uur na vertrek in Borne weer uit de trein stapte.

Opinie