Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen © Carlo ter Ellen

Is naam ‘Erve Asito’ grootste blunder in clubhistorie Heracles?

Het debatVeel fans van Heracles gruwen van de nieuwe naam van hun stadion, Erve Asito. Terecht, vindt Henk van Schuppen. Hij doet de oproep de ‘grootste blunder uit de clubhistorie te herstellen’. De naam moet Asito Stadion zijn. Ook Ralph Blijlevens vindt de nieuwe naam 'bespottelijk’. 

HENK VAN SCHUPPEN: FIASCO

Volledig scherm
Henk van Schuppen © Carlo ter Ellen DTCT

Heracles heeft nog zeventien dagen om de grootste blunder uit de clubhistorie recht te zetten. De opdracht is simpel: er moeten vier letters van het stadion worden gesloopt: E, R, V en E. Daarvoor moeten zeven letters worden teruggeplaatst: S, T, A, D, I, O, N. De naam ASITO mag blijven staan, rechts komen de nieuwe letters. Resultaat: ASITO STADION.

Briljante naam. Het rijmt omdat de letters a, i en o in beide woorden de enige klinkers zijn en ook nog eens in dezelfde volgorde staan. Asito Stadion. Het allitereert ook nog eens omdat beide componenten de medeklinkers s en t bevatten, eveneens in dezelfde volgorde. Asito Stadion: het klinkt als een klok, bekt lekker, ligt makkelijk in de mond, prettig in het gehoor en is een fijne tekst voor radio- en tv-verslaggevers. De media zullen het makkelijk overnemen. Met Erve Asito gebeurt dat niet.