Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

IS verslagen? Ik zou nog maar geen feest organiseren

ColumnZou het geen goed idee zijn om die paar Nederlandse SS’ers die met behoud van Duitse uitkering nog in ons land leven te ruilen voor een paar kinderen van IS’ers? Het lijkt me niet kies om die soms nog maar 5-jarige dreumesen verantwoordelijk te houden voor de wanstaltige daden van hun vaders. 

En we kunnen er gevoegelijk van uit gaan dat mocht er ooit een 5-jarige met een bomgordel richting de uitgang naar het paradijs zijn gehobbeld, dit niet helemaal 100 procent eigen keus is geweest. En als we kinderen verantwoordelijk gaan houden voor de daden van hun ouders, wat moeten we dan doen met de kinderen van Willem Holleeder? Of die van Wesley Sneijder? 

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie