Teun Staal.
Volledig scherm
PREMIUM
Teun Staal. © Lars Smook

Keuzes

Twee ton min 40.000 is 160.000 euro. Dat is bijna 166.000 mille. Of beter en hierna te noemen K, zoals managers, bestuurders en twee tienerzonen de duizendjes tegenwoordig noemen. De genoemde bedragen passeerden deze week de revue bij twee actuele onderwerpen die de stad in beroering brengen. 

Ga maar na: ze vormen de even bizarre als onwaarschijnlijk hoge meerkosten van het herstel van een landelijke weggetje met eeuwenoude klinkers (200K), het is het bedrag dat is gemoeid met een veel goedkopere opknapbeurt van het schilderachtige straatje (166 K) en het is de prijs van een comfortabele middenklasauto die  nodig is om de overkoepelende stichting voor achttien speeltuinen te behoeden voor de ondergang (40 K).

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.