Volledig scherm
PREMIUM
Teun Staal. © Lars Smook

Keuzes

Twee ton min 40.000 is 160.000 euro. Dat is bijna 166.000 mille. Of beter en hierna te noemen K, zoals managers, bestuurders en twee tienerzonen de duizendjes tegenwoordig noemen. De genoemde bedragen passeerden deze week de revue bij twee actuele onderwerpen die de stad in beroering brengen. 

Ga maar na: ze vormen de even bizarre als onwaarschijnlijk hoge meerkosten van het herstel van een landelijke weggetje met eeuwenoude klinkers (200K), het is het bedrag dat is gemoeid met een veel goedkopere opknapbeurt van het schilderachtige straatje (166 K) en het is de prijs van een comfortabele middenklasauto die  nodig is om de overkoepelende stichting voor achttien speeltuinen te behoeden voor de ondergang (40 K).

  1. Grenspost
    PREMIUM
    COLUMN

    Grenspost

    Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.