Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel editie bijlage Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003 © Carlo ter Ellen DTCT

Kijk ons ontzettend belangrijk zijn

ColumnDat zou mij ook wel passen, zo’n schitterende parade met alles erop en eraan om te vieren dat we ontzettend belangrijk zijn. Natuurlijk zullen er dan logistieke problemen opduiken. Zo hebben wij maar één tank die het nog doet. Die moet dan maar heel snel heen en weer rijden, zodat het nog iets lijkt. Misschien kunnen we Max Verstappen zo ver krijgen dat hij achter het stuur wil kruipen.

We hebben ook niet echt een aansprekende leidersfiguur, iemand die op een geloofwaardige manier vastberadendheid uit kan stralen.We kunnen natuurlijk Mark Rutte op het bordes zetten, maar die zal bij ieder overscherend vliegtuig onder zijn spreekgestoelte duiken en ja, daar boezemen we de vijand weinig angst mee in. We kunnen natuurlijk koningin Máxima het defilé af laten nemen, maar dan moeten we wel even controleren of alle deuren van de vliegtuigen goed dicht zitten. Je wilt niet dat onze vorstin in een politiek ongemakkelijke positie word gebracht. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.