Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Kloof tussen Randstad en provincie: sentiment, feiten of een kwestie van perspectief?

columnDe discussie over de kloof tussen de Randstad en de provincie laaide de afgelopen week in de media weer flink op naar aanleiding van het tv-programma ‘Eus in Medialand’.

Columnist Özcan Akyol trok voor zijn nieuwe drieluik Nederland in om te onderzoeken of de landelijke media te veel vanuit een Randstad-perspectief denken en werken. Hij stelt zich de open vraag of mensen aan de randen van het land zich als gevolg daarvan wel herkennen in discussies en onderwerpkeuzes van grote landelijke kranten en talkshows. In de eerste aflevering ging Eus in gesprek met mensen in Zeeland, Friesland en Overijssel. Hij ging bovendien met een verslaggever van deze krant op pad om de rol van de regionale media te duiden.

  1. ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’
    PREMIUM
    Volgens Fardau

    ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppe­len’

    Werknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?

Opinie