Volledig scherm
PREMIUM
Tubantia-journalisten Angelique Kunst en Henk van Schuppen. © Carlo ter Ellen

Koop ook eens een auto van een vrouw

HET DEBATHoeveel betekenis heeft Internationale Vrouwendag nog? Heel veel, denkt Angelique Kunst. Kijk maar eens in de showroom van de autodealer: vrijwel geen vrouw te bekennen. Ook Henk van Schuppen vindt dat reuze jammer. "Maar vrouwen hebben wel grotere problemen op deze wereld."

ANGELIQUE KUNST: ZUCHT

Volledig scherm
Angelique Kunst. © Carlo ter Ellen DTCT

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en dat lijkt me een mooi moment om het eens te hebben over auto’s. Opel begon deze week een campagne om meer vrouwelijke autoverkopers te werven. Niet zo gek: slechts vier procent van de auto’s in Nederland worden verkocht door een vrouw. Er zijn niet veel beroepen waar de man-vrouwverhouding zo scheef is. Mooi dus dat Opel daar iets aan wil doen, zou je denken.

  1. Krabbe: Kerksluiting is geen ramp
    PREMIUM
    kaf en koren

    Krabbe: Kerkslui­ting is geen ramp

    De sluiting van kerkgebouwen begint in de Rooms-Katholieke Kerk dramatische vormen aan te nemen. De cijfers spreken voor zich. Zijn er op dit moment in het aartsbisdom Utrecht nog 280 kerken open, over tien jaar zijn er naar verwachting nog tien tot vijftien kerken over, waarvan een handjevol in Twente en de Achterhoek. Dat vertelde kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, vorige week zaterdag in een interview met deze krant. Opzienbarend was dat niet. Eijk vertelde eigenlijk ook niets nieuws. Al op 25 oktober 2013 schreef de kardinaal daarover een brief aan de katholieken in het aartsbisdom, die ging over het geloof in tijden van kerksluiting. Bij parochianen roept het sluiten van een kerkgebouw veel emoties op. Het is het gebouw, waarin ze ter kerke zijn gegaan, een huwelijk hebben gesloten, hun kinderen hebben laten dopen en hun overledenen de laatste eer hebben bewezen. Of kerksluiting zonder meer een ramp is? Nee. Waarom eigenlijk?

Opinie