Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat © Carlo ter Ellen

Mark Rutte langs de meetlat

Het DebatHij begint volgende maand aan zijn tiende jaar als minister-president. Toch voert Mark Rutte, blijkens recent onderzoek, nog steeds het lijstje aan van prominente politici die de kiezers het liefst zien als premier. Maar welk cijfer verdient onze goedlachse regeringsleider? Kelly Adams en Hans Brok houden een bordje omhoog.

HANS BROK: Zesje

Mark Rutte, het zal best een leuke gast zijn op de barbecue van Unilever, en persoonlijk heb ik niks op de man tegen, maar hoog scoren doet 'ie niet in mijn barometer. Daarvoor is er onder zijn leiding de afgelopen jaren te veel naar de gallemiezen gegaan. Daarvoor is er te veel bezuinigd, daarvoor merkt het gewone volk nu te weinig van de aantrekkende economie. Hij zei niet zolang geleden nog dat de winsten bij de multinationals tegen de plinten op klotsen. Fijn voor die multi's, maar in de zorg, bij de zzp'ers, bij de basisvoorzieningen in gemeenten, is het bezuinigen en centen schrapen als op elke andere dag de afgelopen jaren. Niet goed.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.