Volledig scherm
PREMIUM
Yildiz Huining © Frans Nikkels

Negatieve energie

Duurzaam. Groen. Energiezuinig. Het is overal. Wat je ook leest, waar je ook naar kijkt:  het voortbestaan van onze aarde, het klimaat, de zeespiegel, de smeltende ijskappen, kortom het milieu is met stip onderwerp nummer 1. 

Uiteraard gaat het daarbij vooral ook over wat je zelf kunt betekenen op dit vlak. En dan heb ik het niet over je flessen naar de glasbak brengen, de wasmachine op 40 graden laten draaien of een sfeerpeertje vervangen door een ledlamp. Heel leuk gedaan en complimenten, maar zo 2015. Wie deze dagen goed bezig wil zijn moet echt met wat beters komen. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.