Volledig scherm
PREMIUM
Yildiz Huining © Frans Nikkels

Negatieve energie

Duurzaam. Groen. Energiezuinig. Het is overal. Wat je ook leest, waar je ook naar kijkt:  het voortbestaan van onze aarde, het klimaat, de zeespiegel, de smeltende ijskappen, kortom het milieu is met stip onderwerp nummer 1. 

Uiteraard gaat het daarbij vooral ook over wat je zelf kunt betekenen op dit vlak. En dan heb ik het niet over je flessen naar de glasbak brengen, de wasmachine op 40 graden laten draaien of een sfeerpeertje vervangen door een ledlamp. Heel leuk gedaan en complimenten, maar zo 2015. Wie deze dagen goed bezig wil zijn moet echt met wat beters komen. 

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.